کشفی که منجر به درمان چاقی و دیابت خواهد شد

محققین دانشگاه علوم پزشکی برونت( UCF) موفق به کشف مکانسیم جدید ژنتیکی در کنترل مکانسیم های تولید چربی در بدن شدند.

تیم تحقیقاتی این مرکز ژنی بنام (Monocyte chemotactic MCPIP protein-1 Induced protein) یا MCPIPرا کشف کردند که تولید سلولهای چربی را در بدن تحت کنترل دارد. تاکنون در سرتاسر دنیا، پروتیئن دیگری بنام (Peroxisome proliferator- activated receptor gamma) را بعنوان مسئول اصلی کنترل تولید سلولهای چربی (adipogenesis) قلمداد می کردند.

یافته های دانشگاه UCF راه جدیدی برای تولید دارویی برای کمک به بیش ا ز ۳٠٠ میلیون فرد چاق که بیشترین احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن را در سرتا سر دنیا دارند، گشوده است به علاوه تا سال ۲٠۲۵ میلادی تعداد افراد دیابتی به بیش از ۳٠٠ میلیون نفر خواهد رسید.

دکتر kolattakudy می گوید.MCPIP هدفی ایده آل برای ساخت داروهایی است که از چاقی بدن، مقاومت به انسولین و ابتلا به دیابت جلوگیری می کنند.

MCPIP  تنظیم کنندۀ تولید سلولهای چربی و تشکیل رگهای خونی تغذیه کننده سلولهای چربی است. دکتر kolattakudy  معتقد است دارویی که سبب خاموش شدن فعالیت این ژن شود از چاقی و اکثر بیماریهای التهابی  که از چاقی منشاء می گیرند( نظیر دیابت و بیماریهای قلبی عروقی )جلوگیری می کند.

یافته های این تحقیق در ژورنال the journal of biological chemistry در ماه اکتبر 2009 به چاپ خواهد رسید.

قدم بعدی محققین یافتن ترکیبات شیمیایی دیگری برای تولید داروهای موثر در خاموش کردن MCPIP است.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که افزایش التهاب سلولهای چربی سبب کم شدن حساسیت این سلولها به انسولین و متعاقباً ابتلا به دیابت نوع II می شود. افزایش سلولهای چربی منجر به عدم توانایی در تولید انسولین و متعاقباً بالا رفتن قندخون می گردد.

 

منبع:                                                                                                            www.Sciencedaily.com